Kinds of browsers


Існує кілька видів браузерів:
браузер режиму командного рядка. До цього типу відносяться самі ранні браузери. Вони не дають можливості переглядати текст і графіку. Такі браузери підтримують переміщення тільки з використанням цифрових адрес (IP). В даний час практично не використовуються, тому докладно розглядати їх ми не будемо.
повноекранний браузер. Текстовий браузер без підтримки мультимедійних (картинки, анімація і т.п.) ресурсів мережі Інтернет. За допомогою нього можна переглядати тільки текст і посилання.
браузер з підтримкою мультимедіа. Найпоширеніші і популярні браузери сьогодні. Дозволяють працювати практично з усіма видами інформації, представленої в Інтернеті.
• Існує ще так звані браузери-доповнення. Вони є надбудовами над повнофункціональними браузерами. Найчастіше розробниками додатків використовується Internet Explorer. Надбудови використовують для відображення сайтів "движок" цього браузера. Тому їх можливості в цій області повністю ідентичні з Internet Explorer. Доповнення всього лише змінюють інтерфейс і додають деякі функції, які розробники з Microsoft обійшли своєю увагою.

Повноекранні браузери

Так як більшість користувачів звикло подорожувати по Інтернету за допомогою браузерів підтримують мультимедіа, не варто остаточно забувати і ті, які відображають тільки текст. Звичайно, браузери такого виду використовуються досить рідко, але швидкість завантаження сторінок у них вражає. Без графічних і оздоблювальних елементів, а також без таблиць, багато сторінок завантажуються практично миттєво. Один з найпопулярніших повноекранних браузерів є Lynx, який входить до складу операційної системи Lynix.

Браузери з підтримкою мультимедіа.

Самі распространненая і інформативні браузери. 99% користувачів глобальної мережі Інтернет інтенсивно і щоденно використовують можливості цих браузерів. Найбільш часто використовувані: Internet Explorer, Opera, Mozilla, Netscape Navigator. Нижче ми розглянемо кожен з них більш детально, але спочатку коротка історія створення подібних браузерів.




Коментарі